9 Aralık 2012 Pazar

Cengizhan 2 ile Tarihi Tekrar Yazmaya Hazır Mısınız?


Merhaba Arkadaşlar,



Bu defa sizlere %100 Türkçe içerikli Online MMORPG oyunu olan Cengizhan 2'den bahsedeceğim. Oyunda Türk,Rus, Pers ve Moğol olmak üzere 4 çeşit ırk; Ateş Büyücüsü, Gardiyan, Kahin, Keşiş, Kılıç Ustası, Mızrakçı, Okçu, Şaman, Savaş Büyücüsü, Savaşçı, Suikastçi ve Tüfekçi olmak üzere de 12 çeşit sınıf bulunmaktadır. Bunların yanında bizim işimizi fazlasıyla kolaylaştıracak sistemler bulunmaktadır. Bunlardan biri olan Eşya Koruma Sistemi sayesinde artık eşyalarınızın çalınma derdi olmayacak, karakter şifrenizden tamamen bağımsız ve yeni oluşturacağınız 8 haneli bir şifre ile eşyalarınızın güvenliğini sağlayabileceksiniz. Benim en çok kullandığım sistemlerden biri olan Otomatik Saldırı Sistemi'nde ise kısa bir süre bilgisayarın başından ayrılmanız gerektiğinde bile karakteriniz sizin belirlediğiniz alanda saldırı yapıp, kendini geliştirebiliyor.Tabii ki bunların dışında Binek Sistemi ,Evlilik Sistemi ,Lonca Sistemi gibi daha bir çok işimizi kolaylaştıracak sistem bulunuyor.

Her ırkın başkenti ve tarihi elbette ki başka fakat bence sınıf seçimimizi doğru yapmamız, ırk seçiminden daha da önemli bir durum. Bu yüzden sizlere biraz bu sınıflardan bahsetmek istiyorum.




Ateş Büyücüsü

Kullandığı Silahlar: Kutsanmış Alev ve Ateş Elementi 

Hakkında: Ateş Büyücüleri kutsanmış alevleri ile dünyayı kasıp kavuran bir bilgeliğe sahiptir. Bilge ve tecrübeli birim olan ateş büyücüleri her zaman bir sonraki hamlelerini, satranç oynar gibi önceden öngörüp tehlikelere karşı kendilerine avantaj sağlarlar. 


Savaş Meydanında: En yüksek hasar kapasitesine sahip alan büyüleri, Kahinler tarafından kullanılmaktadır. Savunmalarının güçsüz olması olası saldırılara karşı kendisini zayıf kılmaktadır. Savaş meydanındaki diğer birlikler tarafından korunan Kahin, bir orduyu yok edebilecek kadar güce ve kudrete sahiptir. 
Savaşta kullanabileceği en can alıcı özelliklerinden biri de “Tutsak” büyüsü ile düşmanı arasında bir kırılmaz bağ kurarak hem karşısındaki etkisiz hale getirir hem de onun özelliklerini kendisi için kullanılır hale getirir. 




Gardiyan

Kullandığı Silahlar: Alaybozan Tüfeği ve gülle 

Hakkında: Tüfekçiler ile birlikte Gardiyan birlikleri, Cengiz Han’ın Avrupa’yı fethederken kullandığı gizli silahlarının başında gelir.  Uzun mesafeli saldırıları ve etkileyici ateş gücü ile kendisini her ordunun vazgeçilmezi haline getirmiştir. Çevik saldırıları sayesinde, mobil bir şekilde düşmana ateş gücünü tattırır. 


Savaş Meydanında: Gardiyan birliklerin savaşın ön saflarında yer almazlar. Aksine, arkada özellikle bulundukları bölgeyi kendi avantajlarına çevirerek erişilemeyecek hasar kapasitesi ile orduyu desteklerler. Silah arkadaşlarına sağladığı, kritik hasarı arttırıcı, ıskalama şansını yükseltici gibi taktiksel özellikler ile savunma ve saldırı yeteneklerinin arttırabilir. 
Ayrıca, tehlike anında kendisi kısa mesafeli sıçrama ile geriye kaçınarak avı ile arasındaki uzaklığı her zaman korur ve gelebilecek yakın hasarlara karşı kendisini her daim hazır tutar. 




Kahin

Kullandığı Silahlar: Asa ve Büyü Saldırıları 

Hakkında: Olağanüstü güçlerinin getirdiği özelliklerden birkaçı da fırtına, şimşek ve gök gürültüsü ile iletişime geçebilmesidir. Doğa’nın dengesini sağlamak için, gerekirse büyük yıkımlara yol açabilirler. Yüce bir amaca hizmet ettiklerine inanılan Kahinler, hem saygı duyulan hem de korkulan birimler olmuştur. 

Savaş Meydanında: En yüksek hasar kapasitesine sahip alan büyüleri, Kahinler tarafından kullanılmaktadır. Savunmalarının güçsüz olması olası saldırılara karşı kendisini zayıf kılmaktadır. Savaş meydanındaki diğer birlikler tarafından korunan Kahin, bir orduyu yok edebilecek kadar güce ve kudrete sahiptir. 
İyileştirici özelliklerinin yanısıra kendisini koruması için savaşçı kurtları emrine çağırır. 


Keşiş

Kullandığı Silahlar: Flama ve çakra gücü 

Hakkında: Doğa ve yaşam ile iç içe olan keşişler, ruhsal yaratıkları çağırma konusunda uzmanlaşmış savaşçılardır. Keşişler, dengeli melez birimlerdir. Hem bulunduğu partinin canını iyileştirmekle görevlidir, hem de yüksek hasar kapasitesine ulaşabilmektedir.

 
Savaş Meydanında: Keşiş, savaş meydanında sağladığı çeşitlilik ve destek ile müttefik birimler arasında en vazgeçilmez, en çok tercih edilendir. Gerektiğinde yardımına çağırdığı kurt ve ayı ile gücüne güç katar. 
Ayrıca Sheeva’nın lanetini her zaman üzerinde taşıyan keşiş, gerektiğinde kendisini görkemli bir yaratığa çevirerek düşmanlarını yok eder. 




Kılıç Ustası

Kullandığı Silahlar: Çift Kılıç
Hakkında: Kılıç Ustası, hızlı ve çevik saldırıları ile Krallık’ın birimleri arasında en korkulan rakiplerden biri haline gelmiştir. Rüzgar kadar hızlı ayak hareketleri “Rüzgarkoşan” ile, istedikleri zaman istedikleri yerde bulunabilme özelliğine sahiptir.
Savaş Meydanında: Düşman birliklerine en kısa sürede, en fazla hasarı verebilme kapasitesine sahip olan Kılıç Ustası savaş meydanında tehlikeli bir rakiptir, bu yüzden kendisinden merhamet beklemek aptallık olur. Kılıç Ustası ile tek başına karşılaşma şanssızlığına düşen bir kişinin hayatta kalma olasılığı, sonbaharda yapraklarını dökmeyen ağaç bulmak kadar enderdir.


Mızrakçı

Kullandığı Silahlar: Mızrak ve kalkan 

Hakkında: Kutsanmış savaşçılar olak Mızrakçılar için, bağlılık ve şeref en önemli savaşma nedenleridir. Her zaman savaşın ön safhalarında yer alan Mızrakçılar, Krallık’ın en sağlam ve yıkılmaz birliklerinin başında gelir. Kanlarının son damlasına kadar inandıkları prensipler için savaşırlar. 


Savaş Meydanında: Yakın dövüş ustası olan Mızrakçı birimler, olağan üstü manevra kabiliyetini yüksek hasar verme özellikleri ile sentezleyerek çok güçlü birer savaş makinası haline dönüşürler. Kutsanmış bir Mızrakçı kendisini iyileştirebildiği gibi, silah arkadaşlarının savunmalarını arttırmaya yönelik özellik sağlar. 









Okçu

Kullandığı Silahlar: Ok ve Yay 

Hakkında: İmparatorluğun, atlı ve yaylı birliklerinden oluşan okçular asırlardır keskin nişancılıkları ile ün salmış birimlerdir. Düşmanlarını uzun mesafelerden avlayabilme özelliği ve gizli tuzakları ile avlarını teker teker etkisiz hale getirmeyi tercih ederler. 

Savaş Meydanında: Okçular, uzun mesafeli yayları ve ölümcül oklarının yanı sıra, kullanabilecekleri birbirinden güçlü ve farklı tuzakları ile savaş meydanında çok büyük fark yaratabilir.  Hızlı refleksleri ve çevik hareketleri ile her zaman düşman birliklerine büyük kayıp yaratır. Tek dezavantajı olan, defansının düşük olmasını her zaman avı ile mesafa koyarak, vur-kaç (gerilla) taktiği ile avantajına çevirebilir. 
Okçu hiçbir zaman yalnız gezmez. Pusuya düşürmek istediği avları hakkında bilgileri, özel eğitilmiş kartal’ını yollayarak önceden öğrenebilir ve düşman birliklerinin yerlerini saptayabilir. 



Şaman

Kullandığı Silahlar: Çekiç ve savaş davulları 

Hakkında: Şamanlar, şifacılık zanaatinde özel olarak eğitilmiş mistik güçlere sahip birimlerdir. Krallık içinde diğer hiçbir birim, şamanın iyileştirici gücüne erişemez.  Efsaneye göre; Atalarının kullandığı mistik güçler ile, savaşta kaybeden silah arkadaşlarını tekrar hayata geri döndürebilirler. 

Savaş Meydanında: Bir ordunun en çok ihtiyaç duyduğu birimlerin başında gelir. Şaman’ın bulunduğu parti genellikle en zorlu düşmanların üstesinden gelebilir, kurtulabilmesi çok güç durumlardan kolaylıkla sağ çıkabilir. İyileştirici özelliklerinin yanısıra kendisini koruması için savaşçı kurtları emrine çağırır. 




Savaş Büyücüsü

Kullandığı Silahlar: Tılsımlı asa ve kitap 

Hakkında: Potansiyel büyü gücünü açığa çıkarma yeteneği olan Savaş Büyücüsü, zaten yüzyıllardır gizemli güç üzerine ustalaşmıştır. Zihin gücününü kullanarak farklı yaşam biçimlerini kontrol altına alabilir, düşmanlarını evcil hayvanlara dönüştürerek yeteneklerini ellerinden alabilir. Savaş Büyücüsü, büyü yeterli olduğunda kuvveti sayesinde diğer sınıflar için bir kabus olacaktır. 

Savaş Meydanında: Savaş Büyücüsü, savaş alanında vazgeçilmez bir rol oynar. Savaş Büyücüsü için büyü gereklidir ve sadece yetenekleri yeterli büyü ile desteklendiğinde tam olarak oynarlar. Yetenekleri ile yenilenme süresinin dönüşümünü hesaplamak, savaş alanında çok kritik önem taşımaktadır. 




Savaşçı


Kullandığı Silahlar: Kılıç ve kalkan 

Hakkında: Savaşçılar güçlü ve değişmemiş halde, onuru yaşamları gibi görürler. Onlar asla büyü gücüne umut bağlamazlar. Onların ana düşünceleri keskin bıçak üzerine uzmanlaşmak ve demir işleme yeri kurmaktır. Fiziksel egzersizlerinin yanında savunma yeteneklerine de aynı ölçüde önem verirler. Savaş alanlarında öncü asker olarak görev alırlar. 

Savaş Meydanında: Yakın saldırı yetenekleri güçlü savunmalarını da iki katına çıkmaktadır. Yüksek dayanıklılık ve yaşam puanları sayesinde her türlü acımasız saldırıyı gerçekleştirebilirler. Düşmanlarının dikkatini çekerek takım arkadaşlarını saldırılara karşı korurlar. İyi bir savaşçı aynı zamanda iyi bir lider ve iyi bir general olabilir. 



Suikastçi

Kullandığı Silahlar: Arbalet ve kısa ok 

Hakkında: Küçüklüğünden beri profesyonel olarak eğitilen suikastçi birlikleri, Krallık’ın askeri kuvvetleri içerisinde kilit rol oynamaktadır. Soğuk kanlılıkları ile bilinen suikastçiler, hedeflerini etkisiz hale getirmekte en usta savaşçılardır. Her zaman gölgelerin arasında doğru zamanı bekler ve hedefini olağanüstü çevik manevraları ile etkisiz hale getirir. 

Savaş Meydanında: Diğer MMORPG’lerin aksine, suikastçi sınıfı Cengiz Han 2′de uzun mesafeli silah kullanan bir sınıf olarak karşımıza çıkıyor. Pasif özellikleri sayesinde, hasar gücünü en yüksek seviyelere çıkartabilir. İstediği zaman gölgelerin arasına karışarak görünmez olabilme özelliği ile düşman birliklerine pusu kurarlar. Özel eğitilmiş, tecrübeli bir suikastçi diğer Krallık’ın sarayına sızıp ülke liderini etkisiz hale getirebilecek kadar güce sahip olabilir. 


Tüfekçi

Kullandığı Silahlar: Keskin nişancı tüfeği ve özel kurşun
 
Hakkında: Krallık’ın özel eğitilmiş tüfekçileri hem savunma hem de saldırıda özel olarak eğitilmiş birimlerdir. Doğu’nun ateş gücü ile, Batı’nın silah yapma yeteneklerini sentezleyerek bir araya getiren tüfekçiler, Krallık’ın en iyi uzun menzilli silahlarına sahiptirler. Bir deyişe göre; Cengiz Han’ın Avrupa’yı fethederken kullandığı en büyük gizli silahı tüfekli birlikleridir.
 
Savaş Meydanında: Tüfekçi en dengeli sınıflardan biridir. Uzak mesafelerden düşmanlarını etkisiz hale getirebilmesinin yanı sıra diğer menzilli sınıflara göre daha sağlam savunmaya sahiptir. Silah arkadaşlarına sağladığı, savaş formasyonu gibi taktiksel özellikler ile savunma ve saldırı yeteneklerinin arttırabilir. En önemli özelliklerinden biri de “Ölü Numarası” yaparak, savaşın kızıştığı durumlarda yardım gelene kadar kendisine zaman kazandırabilir. 

Cengizhan oyununu indirip tarihi tekrar yazmak için daha ne bekliyorsunuz? 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder