28 Şubat 2013 Perşembe

Anime Keyfi Kehanet Onlina'da Yaşanır

Merhaba Arkadaşlar,

Sizlere daha önce Kehanet Online'da bulunan karakterler hakkında ayrıntılı bilgi vermiştim. MMORPG dalında en iyi sayılabilecek oyunda tüm ihtiyaçlarımızı karşılayacak sistemler bulunuyor. Bu yazımda sizlere oyundaki meslekler hakkında bilgi vereceğim.


Meslek Öğrenimi

Oyun içerisinde meslek sahibi olarak malzemeler toplayabilir, işleyebilir ve üretebilir veya bunları satabilirsiniz. Meslekler sayesinde iksirler, silahlar, ekipmanlar, yemek ve daha pek çok şey üretebilir; bunları kullanabilir, satabilir veya hediye edebilirsiniz.

3 çeşit meslek tipi vardır: toplayıcılık, işleyicilik, üretim. Bu meslekleri öğrenebilmek için bu işin uzmanlarına gidip onlardan meslek öğreten kitapları alabilirsiniz. Bu ustaları Umut Şehrinde veya Kader Patikasında bulabilirsiniz.

Toplayıcılık

3 çeşit kaynak kullanılarak 3 adet toplayıcılık türü mevcuttur: Otacılık, Madencilik, Balıkçılık. Meslek uzmanlarından alacağınız otacılık, madencilik veya balıkçılık ile ilgili kitaplarla bu meslekleri öğrenebilirsiniz. Her karakter 2 adet meslek öğrenebilir ve öğrenilen meslek bir daha unutulamaz. Bu yüzden seçim yaparken dikkatli olmanızı öneririz.

Toplayıcılık alanıyla ilgili bir meslek öğrendiğinizde o mesleği yapabilmek için uygun olan ekipmanı da almanız gerekir. Örneğin otacılık için orak, madencilik için kazma, balıkçılık için olta gerekir. Ekipmanınızı edindikten sonra kaynağına gidip toplayıcılığa başlayabilirsiniz.

Balıkları deniz ve nehirlerden, madenleri kayalıklardan, otları ağaçlık yerlerden bulabilirsiniz.

İşleme

Savaşlardan kazandığınız malzemeleri, ham maddeleri işleyebilirsiniz. İşlenmiş ham maddeler çok değerlidir.

İşleme yapabilmek için oyuncular ilgili sertifikayı almaları gerekir. Oyuncunun edindiği yetenek yapacağı iş ile ilgili olacaktır. Örneğin bir şifacı şifalı bitkilerden ilaç yapmayı, demirciler demir eritmeyi ve aşçılar doğru malzemeleri karıştırmayı bilir.

İş için özel ekipmanın olmadığı yerlerde süreç başlatılamaz. Her köyde oyuncuların serbestçe kullanabileceği 3 iş masası vardır: ilaç kasesi ve deney tüpü, örs ve ocak, mutfak malzemeleri ve tencere.

Üretim

Eğer kendinize bir şey yapmak isterseniz, ilk önce meslek ustasından üretim sertifikası almanız gerekmektedir. Oyuncu bir seferde yalnızca bir üretim yeteneği öğrenebilir. Şu anda, 4 tür üretim sertifikası mevcuttur: şifacı sertifikası, silah demirci sertifikası, zırh demirci sertifikası ve aşçı sertifikası. 

Yukarıdaki sertifikalardan birini öğrendikten sonra, oyuncu bir üretim mesleği ve onun yeteneğini alabilir. İşlem sürecinde olduğu gibi, üretim de her istenildiği zaman yapılamaz. Bir şey üretmek için öncellikle uygun ekipmanları ve özellikleri almak için köyde bulunan bir çalışma tezgahına gitmeniz gerekir. Tecrübe, sürekli işlem ve üretim ile üretim seviyesini yükseltmek ve sonunda üretim ustası olmak için hızlandırılabilir.

Herkese iyi oyunlar dilerim.

27 Şubat 2013 Çarşamba

Rakion Bambaşka Bir Dünya




Merhaba Arkadaşlar, 
Bu defa sizlere daha önce hiç bahsetmediğim bambaşka bir MMO Action oyunu olan Rakion'dan bahsedeceğim. Oyunumuzda savaşçı, okçu, demirci, büyücü ve ninja olmak üzere 5 adet karakter bulunuyor. Bu karakterleri tanıyalım.
Savaşçı

Kılıçlı Asker savunma ve saldırı istatistiksel puanları göz alındığında iyi bir dengededir. Eğer rakibin hareketlerini iyi okuyabilirseniz bir savaşı kolaylıkla Kılıçlı Asker ile yönetebilirsiniz. Standard tip bir karakter olan bu asker, oyuna yeni başlayanlar için idealdir. Zayıf noktaları ise uzun menzilde zayıf olması ve havadan gelen yaratık saldırılarına karşı savunmasız olması olarak özetlenebilir.


Okçu
Okçular bayandır ve silah olarak ok kullanır. Uzun menzil saldırılarında görev alır ancak yakın dövüş zamanlarında da kullanılabilir. Uzun menzilde çok iyidir, hava saldırılarına karşı sapasağlamdır ve takımını arkadan çok iyi korur. Ama grup halinde yaklaşan saldırganlara karşı biraz zayıftır. Bazı okçular kılıçlı askerlerden daha güçlüdür.

Demirci
Demirciler iyi karakterli, güçlü ve kuvvetli bir karakterdir. Bu klasman askerler toplu ve yakın saldırıda çok etkilidirler ve en iyi verimi yakın dövüşte alırsınız. Çekiç saldırısı fazladan gecikme süresi alır ama düşmana muazzam ölçüde zarar verir. O tam anlamıyla bir yaratık katilidir.



Büyücü
Bir Büyücünün yalnız başına savaşması imkansızdır. Ama diğer karakterler ile bir takım halinde oynarlarken savaş alanında büyük etkiye sebep olurlar. Arkadaşlarını iyileştirme güçleri vardır ve uzun menzilli büyü saldırıları takıma yarar sağlayabilir.



Ninja
Ninja oyundaki en hızlı karakterdir. En yükseğe zıplayabilir ve silahını çok hızlı değiştirebilir. Ama gücünün zayıflığı düşman zırhını kırmada ona yardımcı değildir. Bir hançer fırlatırken Radar'da gözükmez.



Online aksiyon oyunları oyunları içerisinde zengin görsel içeriği, etkinlikleri ve oyun görevlilerinin yogun ilgilesiyle diğerlerinden ayrılan Rakion'a katılmak için daha fazla beklemeyin. İyi Oyunlar


26 Şubat 2013 Salı

ZombiRock Baharı Erken Getirdi



Merhaba Arkadaşlar,

Ateş ederek zombi öldürmek artık sizce de sıkıcı olmadı mı? Artık sevdiginiz bir çevirimiçi aksiyon oyununa kayıt olup bir beyzbolcu olarak zombilere sopayla girişmenin, bir Amerikan futbolcusu olup zombi tekmelemenin, bir itfaiyeci olup zombileri su manyağı yapmanın, bir rock yıldızı olup gitarımızı sahnelerde değil zombilerin kafasında kırmanın ya da bir boksör olup "Bu işi ancak demir yumruklarım çözer" demenin zamanı gelmedi mi?


Türkiye’de eşi benzeri görülmemiş bir ilk daha ZombiRock tarafından gerçekleştirildi. Türkiye’nin en sevilen müzik grubu maNga’nın birebir karakterleri ile oyun oynama keyfi sadece ZombiRock’ta. Zombi avcıları yeni maNga karakterleri ile oyun keyfinin doruklarına ulaştı. Zombilere karşı zombi avcılarına destek veriyorlar. Cem, Özgür, Efe, Yağmur ve Ferman'dan birini seçerek, milyonlarca kişinin yerinde olmak istediği şarkıcıları kontrol edebilirsin. 

Yeni bir kampanya ile 30 Günlük maNga Karakteri Alan, Muhteşem Hediyeler Kazanıyor.

26 Şubat - 28 Şubat tarihleri arasında herhangi bir maNga karakterinden 30 günlük satın alan tüm oyuncular 10'ar adet +5 El/Ayak, Üst/Alt, Şapka Füzyonu ve 30 günlük Meleğin Oku gözlüğü kazanıyor! 
Bu eşsiz hediyeleri kazanmak için yapmamız gereken tek şey, belirtilen tarihler arasında 30 günlük bir maNga karakteri satın almak.


Bu ay ilk sayısı yayınlanan Dergi Z.O.R.T.'u okumayı da unutmayın. Sürprizler sizleri bekliyor.


 Haydi ZombiRock indir ve zombi pataklamaya sende katıl. 






MStar'da Şanslıysan Kazanırsın

Merhaba Arkadaşlar,

MStar kendini yenilemeye ve oyuncu kitlesini büyütmeye devam ediyor. Biliyorsunuz ki her hafta salı günü oyuna yama geliyor ve yamayla birlikte onlarca  giysi, aksesuar, ev eşyası, şarkı ve daha bir sürü şey geliyor. Bu sebeple hepimiz salı günlerini dört gözle bekliyoruz. Geçtiğimiz günlerde yama " Şanslıysan Kazanırsın"  sloganı ile birlikte karşımıza çıktı. Bakalım neymiş bu bizlere sunulan şans;



Yeni yama ile birlikte yeni bir "Şans kutusu" uygulaması başlıyor. Oyuna giriş yaptığınızda ve oyunda kaldığınız süre boyunca şanslıysanız posta kutunuza "Şans Kutu" gelecektir. 

Şans Kutusundan çıkabilecek eşyalar da aşağıdaki gibidir:
30 Günlük Benekli Labrador Köpeği
Puan 2 Kat
Görünmez Seviye
Nomis İçecek
Deneyim 2 Kat
Elektronik Ekran (varsayılan) geçiş
3 Şeker
Külkedisi Büyüsü
Cilt Rengi Değiştirme
 





Tabii ki MStar'da etkinlik ve kampanyalar bitmiyor.
MStar' da yükleyenler yine kazanıyor.

25-26-27-28 Şubat tarihlerinde yüklediğimiz MStar Nakit karşılığında, süper hediyeler kazanma şansı bizlerle! 

10.000-20.000 Mstar Nakit yüklemede 10 Şeker Torbası + Nomis 
20.000-30.000 Mstar Nakit yüklemede 30 Şeker Torbası + Nomis 
30.000 ve üzeri MStar Nakit yüklemede Parlak Beya
z saç Boyası + Nomis



Dans oyunu olmasının yanı sıra online arkadaşlık oyunu özelliğine de sahip olan MStar sayesinde birçok yakın dostluklar kurdum ve günümün büyük bir kısmını arkadaşlarımla dans ederek, muhabbet ederek geçiriyorum. Sizleri de aramızda görmek isterim. 

25 Şubat 2013 Pazartesi

Son Silah 2' de Kampanya Bitmiyor



















Merhaba arkadaşlar,

Türkiye'nin en iyi FPS oyunlarından S2'de son yama hepimizi sevindirdi. Yeni haritalar ve ekipmanlar beni her zaman heyecanlandırıyor. Yeni haritayı keşfetmek oldukça keyif verici oluyor. Ve elbette yeni ekipmanları, silahları kullanmak bambaşka bir mutluluk veriyor. En son gelen yamada haritamız bir hastane ve sizlere fikir edinmeniz adına yamadan ufak görüntüler paylaşmak istiyorum.



Sudden Attack benzeri S2 kış aylarına uyum sağlayarak kışlık kıyafetler getirmeyi de ihmal etmemiş. Görüntü açısından benim çok hoşuma giden bu kıyafetlerden bazıları ise;



Son Silah 2'ye yeni bir yama daha gelecek ve bu yamadan önce güzel etkinlik ve kampanyalar hız kesmeden devam ediyor.

26-27-28 Şubat tarihlerinde ; 

1 günlük Bay Deli Alana 1 günlük M4A1 Jaded + Satır
7 günlük Bay Deli Alana 7 günlük M4A1 Jaded + Satır
15 günlük Bay Deli alana 15 günlük M4A1 Jaded + Satır
30 günlük Bay Deli alana 30 günlük M4A1 Jaded + Satır hediye!
 

1 günlük Jin Alana 1 günlük P90 + Troll Face
7 günlük Jin Alana 7 günlük P90 + Troll Face
15 günlük Jin Alana 15 günlük P90 + Troll Face
30 Günlük Jin Alana 30 günlük P90 + Troll Face hediye!

Ayrıca bu tarihler içerisinde aldığın kadar Nakit Mermeri senin! 3 gün boyunca ne kadar alırsan 1 hafta sonra aynısı sende!


Bununla da bitmeyip bu tarihler içerisinde sürpriz etkinlikler sizlerle olacak. S2'de etkinlikler ve kampanyalar tüm hızıyla devam edecek! 



Kampanya Kuralları: 

1- Hem Jin hem Bay Deli aynı anda satın alınabilir, her ikisinin de hediyeleri gönderilecektir
2- Kampanya alımları 30 günün üzerinde olursa, 30 günlük hediye gönderilecektir. Üstü gönderilmez
3- Örnek Kampanya alımları;
1 gün Bay Deli ve sonraki gün 7 gün Bay Deli alındıysa 8 günlük hediye gönderilir.
30 gün Bay Deli ve sonraki gün 7 gün Bay Deli alındıysa 30 günlük hediye gönderilir.
30 gün Bay Deli ve sonraki gün 30 gün Jin alındıysa 30 gün P90 + Troll Face ve 30 gün M4A1 Jaded + Satır gönderilir.
60 gün Bay Deli ve 60 gün Jin alındıysa 30 gün P90 + Troll Face ve 30 gün M4A1 Jaded + Satır gönderilir.
4- Nakit Mermeri hediyesi maksimum 550 Nakit Mermeri kadardır. Daha üstü alımlarda 550 Nakit Mermeri gönderilir. 



Wolfteam ile Turkcell İşbirliği


Merhaba güçlü kurtlar,

Wolfteam fırtınası esmeye devam ediyor. Wolfteam ekibi bizi şaşırtmaya devam ediyor. Binlerce kişinin oynadığı Wolfteam, bu defa Turkcell ile işbirliği içerisine girdi. Ücretsiz FPS oyunu Wolfteam'ın Türkiye'nin dev operatörlerinden Turkcell ile ne gibi bir işbirliği olabilir dediğinizi duyar gibiyim, size biraz bundan bahsedeceğim.



Gnçtrkcll facebook sayfasını beğenen Wolfteam oyuncuları 25 TL değerinde hediye paketi kazanıyor. Ayrıca diğer operatörlerden Turkcell’e geçiş yapan Wolfteam oyuncuları 200 TL değerinde Joygame oyun paketi kazanıyor.


25 TL Değerinde Hediye Paketi İçeriği
1 Adet 5K Kurt Parası Kuponu
7 Günlük Pedro Gomes Özel Versiyon
7 Günlük En Hızlı GP+Altın
7 Günlük Kurt Pençesi
7 Günlük MSD-90
7 Günlük Robinson_A XCR PX
7 Günlük Boğa Dövmesi Altın(Sırt) 






Oyuna yakında yeni karakterler geliyor. Bu karakterler ile ilgili bilgiler sır gibi saklanırken görsellerinin yayınlanması hepimizde büyük heyecan uyandırdı. Bu yeni karakterlerinde en kısa zamanda oyuna eklenmesi dileğiyle herkese iyi eğlenceler.


Cengiz Han 2: Tam 1 Yasında


Merhaba Arkadaşlar,

Joygame tüm hızıyla büyümeye devam ediyor ve hepimizin büyük zevkle oynadığı MMORPG  oyunu Cengiz Han 2 geçtiğimiz günlerde tam 1 yaşına girdi. Bunun ardından yeni büyük yama sürprizi ile karşılaştık ve hepimiz çok mutlu olduk. Sizlere bu yama hakkında bilgi vermek istiyorum.





Askeri Rütbe Sistemi 

Artık sadece oyunda olduğumuz için bile para kazanacağız. Oyunda kaldığınız süre boyunca (günde en fazla 8 saat) rütbe kazanıyorsunuz. Kazandığınız rütbe seviyesine göre belli miktarlarda para kazanıyorsunuz. 


Arka Bahçe (Yeni Harita) 




Uzun süredir beklenen Arka Bahçe Haritası Cengiz Han 2'de. Bu yeni harita ile çeşitli görevler ve savaşlar ile eğlence ve maceraya doyacaksınız. Arka Bahçe Haritası'na gitmek için Pekin Şehir Merkezi'nde bulunan Kraliyet Sarayında bulunan gizli geçitten geçmelisiniz. Yeni harita ile birlikte yeni iki savaş da yerini aldı. Bunlar;Büyük savaş Büyük Savaş 2 haftada bir cumartesi günleri 14:30- 15:00 arası yapılmaktadır. Büyük Savaş ile Kraliyet Savaşı aynı hafta yapılmaz birbirlerini takip eden haftalarda sırayla yapılır. Savaşa katılan oyuncular iki farklı orduya rastgele üye olmaktadır. Irk ve Lonca farketmeksizin savaşa girişte verilen görevleri yapmak zorundadır. Görevler; iki nokta arasında yeşim taşıma ve eskort çekme şeklindedir. Yeşim taşıyan oyuncuyu öldürdüğünüzde kişisel puan ve etkinlik puanı alırsınız. İki tarafında 500 yeşim puanı bulunur. Yeşim taşı taşındıkça puan dengesi bozulur. Eskort tamamlanması da kişisel ve aktivite puanı kazandırır. Kraliyet Savaşı 



Kraliyet Savaşı 2 haftada bir cumartesi günleri 14:30- 15:00 arası yapılmaktadır.Bu savaşta sadece parti üyelerine atak yapılmamaktadır. Bunun dışında lonca ırk gibi faktörler göz önüne alınmaksızın herkese atak yapılabilmektedir. Belirli aralarla çıkan Plüto Yaratığı, Altın Kutu ve Büyük Baş düşmanların öldürülmesi gerekmektedir. Plüto yaratığı bolca tecrübe vermektedir. Kutular tek vuruşluktur. Raund arası bonusu gibi yüksek tecrübe vermektedir. Baş düşmanlar ise belli 2 noktada 3 defa çıkmaktadır. Baş düşman kesince ortalama 200G PP değerinde Altın Kumlar (1G), Altın (2G) ve Altın Külçesi (5G) düşürmektedir. 





Yeni Seviye Sınırı 125 

Yeni yama ile birlikte 100 olan en yüksek seviye sınırı 125'e çıkıyor. 


 Yeni Meslekler 


Yeni yama ile birlikte 2 yeni meslek oyuna dahil oldu. Bunlar; 

Akdeniz Üreticiliği 


Bu meslek ile birlikte Mavi Mine, 1-3 level arası şeytani demir üretebiliyorsunuz. Seviye 90 ve üzeri kişiler bu mesleği öğrenebiliyor. Şuan bu mesleği 3. seviyeye kadar öğrenebiliyorsunuz. 


Kudüs Şeytani Zırh Üreticiliği 


Akdeniz Mühendisliği ile bağlantılı bir meslek. Akdeniz Mühendisliği ile üretilen turuncu ekipmanlara mavi özellik eklemek için öğrenmeniz gereken bir meslek. 




 Kişisel Hüner Sistemi 


Yama ile birlikte gelen hüner sistemi ile birlikte diğer sınıflara karşı savunma ve saldırı arttırabiliyorsunuz. 



 Altı Yeni Zindan 

Başkentlerde girilebilen yeni zindanlar yer alıyor. 110 seviye karakterler bu zindanları kullanabilirler. 

 Mevcut meslek seviyeleri yükseldi Meslek seviyeleri artık 10. Bu sayede daha değerli yeni eşyalar üretebileceksiniz.  Irklar arası geçiş süresi değişti. Daha önce 1 hafta olan ırk değişim süresi 30 güne çıkarıldı.



 Cengizhan oyunu sürekli yenilenmeye ve gelişmeye devam ediyor. Hepinize iyi oyunlar.